Risk 2 halkbana

Obligatorisk del av ditt körkort

Risk 2 för personbil

Riskutbildning 2, den s.k. halkbanan, handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Detta är en praktisk utbildning som gör dig medveten om de risker som finns med att köra på ex. halt underlag. Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du förstår hastighetens betydelse.

Risk2, Halkbanan, Halkan, halkkörning, Risktvåan, Risk 2. Riskutbildning del 2 har många namn och är en obligatorisk del av din körkortsutbildning. Denna del av utbildningen handlar om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden.

Risktvåan ska ge dig kunskap om hur halt underlag påverkar din körning och hur man som förare kan tackla och undvika riskfyllda situationer genom att agera förebyggande.
​​​​​​​
Du kommer därefter att få praktisera din körning på halkbana och känna på hur bilen reagerar på olika slags underlag och förutsättningar. Under utbildningen åker du ensam i bilen och har med dig en kommunikationsradio. Trafikläraren står utanför bilen och ger instruktioner.

Hur går utbildning på halkbana till?

Utbildningen börjar med en teoretisk genomgång och diskussion. Sedan följer två timmar ute på banan med praktisk körning och övning, på både torrt och halt väglag. Vi avslutar med 45 min i säkerhetshallen.

För att klara denna kurs behöver du kunna förstå vad det handlar om och ta aktiv del i samtal och grupparbeten under hela kursen. Vid kurstillfälle måste identifikationen styrkas med giltigt legitimation, körkort eller pass.

Din närvaro registreras hos Transportstyrelsen direkt efter avslutad Riskutbildning.
Pris: 2800 kr/person

Boka risktvåan genom att kontakta mig på e-post. Du ser aktuella kursdatum här.
Här hittar du samtliga priser för trafikutbildningar och körlektioner.


​​​​​​​